Реклама

По пауза од две недели повторно регистриран домашен случај во Кина

По пауза од две недели Кина го пријави првиот случај на заразен од коронавирусот кој не дошол од странство, а заразеното лице со вирусот е од островот Хаинан. До сега во Кина, се заразиле вкупно 83.036 лица.

Zito baner

Властите велат дека запрено е ширењето на Ковид-19 на целата територија но оти повремено ќе се појавуваат жаришта.

Agria

Во Кина полека започна и олеснување на ограничувањата на летовите и забраната за влез во земјата од странство, така што е зголемено вниманието и врз оние кои потенцијално би можеле да го донесат вирусот од другите краишта на светот.

До овој момент во Кина од коронавирусот починаа вкупно 4.634 лица.