Носете заштитни маски – полицијата ригорозно казнува!

Полицијата почна поригорозно да ги санкционира непочитувачите на Уредбата за носење на лична заштита. Само вчера, во Велес казнила 36 граѓани кои не носеле заштитни маски или не одржувале пропишана дистанца. Од СВР Велес информираат дека за истиот прекршок во Кавадарци се санкционирани седуммина, а во Неготино 18 граѓани. Во меѓувреме, Основното јавно обвинителство во … Продолжи со читање Носете заштитни маски – полицијата ригорозно казнува!