Модуларниот КОВИД центар на Инфективна кој го изгради „Брако“ од викендов комплетен

Монтажната болница до Инфективната клиника во Скопје, која треба да биде Ковид центар, треба да почне да функционира наскоро, најавија од Министерството за здравство. Таа е веќе опремена со мебел. Додека трае епидемијата, објектот сега ќе се користи како Ковид центар, а во иднина ќе прерасне во ургентен центар на Инфективната клиника. Во него ќе … Продолжи со читање Модуларниот КОВИД центар на Инфективна кој го изгради „Брако“ од викендов комплетен