Реклама

Нема вонредна состојба

Претседателот Стево Пендаровски во своето денешно обраќање изјави дека нема потреба за нова вонредна состојба.

Zito baner

На 30 мај донесов одлука за продолжување на вонредната состојба, која истекува утре. Сите претходни вонредни состојби ги прогласував на барање на Владата, по заседавање на Советот за безбедност. Претседателот може и без барање на владата да прогласи вонредна состојба, но тоа не го направив. Во овој момент нема потреба да прогласам нова вонредна состојба, рече Пендаровски.

Agria

Во своето денешно обраќање тој рече дека постои законска регулатива во случај да има потреба да се применуваат мерките како што се полициски час или воведување други превентивни мерки.