Реклама

Во Србија заврши изборниот ден, гласачките места затворени навреме

izbori-srbija

Избирачките места во Србија на редовните парламентарни, покраински и локални избори се затворија во 20:00 часот. Според првите податоци вкупно гласале 50,2 отсто од вкупниот број на регистрирани гласачи.

Zito baner

Право на глас имаа вкупно 6.583.665 граѓани на 8.386 гласачки места, меѓу кои и на 140 места на Косово и во 42 амбасади на Србија.

Agria

Вечерва се очекуваат да бидат соопштени првите неофицијални резултати.

Инаку на денешните пизбори голема група на опозициски партии одлучи да ги бојкотира изборите. Тие ја обвинуваат СНС дека ја манипулира играта во полза на про-Вучиќ таборот.