Реклама

Во Босна 109 нови случаи на Ковид 19

Bosna Korona 1

Во Босна и Херцеговина, денес се потврдени 109 нови случаи на коронавирус, според податоците објавени од Институтот за јавно здравје .

Направени се 1 100 теста, при што вирусот е потврден кај 69 лица во Федерацијата на БиХ и 40 во Република Српска.

Soopstenie 10.07.2020

Епидемиолошките служби и кризните штабови, повторно ги повикаа граѓаните на БиХ да се придржуваат кон пропишаните безбедносни мерки, кои вклучуваат обврска да носат маски на сите затворени места и да избегнуваат масовни собири.

Во БиХ, од почетокот на ковид-19, потврдена се 4440 случаи, а 172 лица починале поради здравствени компликации предизвикани од вирусот. Повеќе од две третини од загинатите биле постари лица.

Можеби ќе ве интересира:

Реклами