100.000 куни заразени од коронавирусот во Шпанија ќе бидат убиени

Шпанија нареди да се убијат речиси 100.000 куни на фарма, откако е потврдено дека го пренесувале коронавирусот, соопшти регионалното Министерство за земјоделство. Министерот за земјоделство Хоакин Олона, за северо-источниот регион Арагон, кажа дека треба да се убијат 92.700 куни, кои инаку имаат цена поради своето крзно. Локалните власти се сомневаат дека вирусот влегол во фармата … Продолжи со читање 100.000 куни заразени од коронавирусот во Шпанија ќе бидат убиени