Реклама

Во Бугарија 298 случаи на Ковид-19

Test

Во Бугарија во текот на изминатите 24 часа се регистрирани 298 нови случаи на коронавирус. Ова го покажуваат податоците на Министерството за здравство на Бугарија на извршени 4 884 ПЦР тестови.

Во истовреме 106 лица се излечиле, а четири лица починале.

Повеќето од новите потврдени случаи се во главниот град Софија 92. Во Пловдив се 38, во Варна 35.

Можеби ќе ве интересира: