Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ вечерва на „Охридско лето“ со „Сестрите Прозорови“

Магијата на фестивалот „Охридско лето“ после синоќешното свечено отворање со прекрасниот настап на уметниците Марија Јелиќ, Дарио Ди Виетри, Иван Томашев и Аманда Стојовиќ во пијано придружба на маестро Миливое Велиќ, продолжува  вечерва, со драмскиот дел од програмата. На сцената во предворјето на Света Софија ќе се игра претставата „Сестрите Прозорови“, работена според мотиви од … Продолжи со читање Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ вечерва на „Охридско лето“ со „Сестрите Прозорови“