Научниците ја открија слабата точка на Ковид-19

Американските научници од Универзитетот во Канзас ја открија слабата точка на Ковид-19. Експертите тестирале терапевтско средство против коронавирусот и откриле дека 3CLpro е основниот ензим во развојот на вирусот САРС – КоВ – 2. Коронавирусните 3CL протеази се силни терапевтски цели, бидејќи тие играат клучна улога во репликацијата на коронавирусот. При користење на пронајдените инхибитори … Продолжи со читање Научниците ја открија слабата точка на Ковид-19