Пандемијата е лекција по грижа за другите која допрва треба да ја научиме

КОВИД-19 може да не научи битни лекции за животот – дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје. Ако таа грижа подразбира одржување дистанца и затворена капија – едно од седумте соседски гревови … Продолжи со читање Пандемијата е лекција по грижа за другите која допрва треба да ја научиме