недела, 8 септември, 2024

ИЗБОРИ 2021: Јанчев вети изградба на фотоволтаици во Кавадарци

Кандидатот за градоначалник на Кавадарци од ВМРО ДПМНЕ Митко Јанчев најави изградба на фотоволтаици за производство на електрична енергија, зелени кровови и вертикални градини. Освен ова, тој рече дека ќе се засадат еден милион садници низ повеќе локации на Општина Кавадарци, воведување оџачарскла служба и други проекти.

Zito akcija 640x289px

Тој најави дека ќе се изготви студија за причинители на загадување на воздухот, а ќе се ангажираат надлежни стручни лица или компанија, која би ги утврдила точно причинителите на загадување на воздухот во Кавадарци и изготвување на долгорочен план за подобрување на амбиенталниот воздух.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

„Драги кавадарчани, четири години направивме многу за нашето Кавадарци, подигнавме над 120.000 метри квадратни нови зелени површини. Дозволете ни уште четири години напорно да работиме и да ги реализираме овие проекти“, рече Јанчев во своето обраќање, кое можете да го погледнете под рекламата.

Содржината продолжува под рекламата

https://www.facebook.com/KTVKavadarci/videos/638356917334797/

Можеби ќе ве интересира:

https://batali.net/24139/izbori-2021-zlatko-arsov-od-levicza-veti-novi-soobrakajni-reshenija-pottiknuvane-na-biznisot-i-reforma-vo-opshtinskata-administraczija-video/