Реклама

(ВИДЕО) Ново музичко парче на младиот хармоникаш од Чашка, Давор Ќимовски

Ново музичко парче објави младиот хармоникаш Давор Ќимовски. Се работи за оро со наслов „Разиграна румба“, авторско дело на Ќимовски, на кое 16-годишниот хармоникаш ги покажува своите виртуозни способности.

ZITO BANER 700x300 banner NOVA GODINA

Аранжманот на „Разиграна румба“ е на велешанецот Иван Милевски, снимена е во студиото на IMusic продукција, која го изработни и видеото.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Давор Ќимовски, момчето од Чашка, вели дека орото го подготвувал еден месец.

Содржината продолжува под рекламата

„Свирам пет години, а прв учител ми беше Панче Тевчев. Потоа продолжив кај маестро Војче Петрушев, со кого го подготвив и моето прво оро, кое го нарековме ‘Ќимово оро’. Планирам да издадам свој албум со ора“, рече младиот хармоникаш Давор Ќимовски.

Во продолжение, погледнете ја „Разиграна румба“:

Можеби ќе ве интересира: