Студентите маршираат за подобар студентски стандард

studenti protest

Студентите повторно ги повикаа пратениците од сите партии да ги прифатат амандманите на денешната седница на Комисијата за финансирање и буџет, кои се однесуваат на зголемување на износот на субвенциониран студентски оброк на 160 денари и продолжување на рокот за субвенционирање студентски оброк, а не како што се предлага тој да биде до март 2023 година.

Zito akcija 640x289px

„Доста е од тоа 30 години политичките елити да мислат само на себе и да се хранат со октоподи, бифтеци и слично, а да нема пари за македонскиот студент. Не смее да си дозволиме да штедиме на младите луѓе. Потребно е и итно решавање на другите наши проблеми, како што се: износот на стипендиите, мерките за штедење електрична енергија и условите во студентските домови.

Agria

Доста е од приказни за работни групи, планови, одбори и слично кога студентите гладуваат и смрзнуваат. Се гледаме денес во 17.30 часот пред Владата на студентски марш по повод 17 Ноември, Меѓународниот ден на студентите, заедно да се избориме за она што ни следува. Студентскиот стандард мора да се подобри!“, велат од Студентскиот отпор.

Можеби ќе ве интересира:

https://batali.net/34069/koristi-zimska-oprema-preventivna-aktivnost-na-svr-veles/