Реклама

Крводарителска акција во СВР Велес

Krvodaritelska akcija 1

Вработените во Секторот за внатрешни работи од Велес ја докажаа нивната хуманост. Тие во голем број се одзваа на повикот за учество на крводарителската акција.

Содржината продолжува под рекламата

batali.net 640x289px banner

Истата се одржа денеска во просториите на СВР Велес при што даруваа 29-мина припадници на полицијата, што е втор најголем број во изминативе пет години. Двајца од нив даруваа за прв пат и станаа дел од најхуманото семејство во државата.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Крводарителската акција заеднички ја реализираа Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес и eкипа на Институтот за трансфузиона медицина од Скопје. На акцијата волонтерски беа ангажирани две лица од Клубот на млади.

Можеби ќе ве интересира: