МВР: По 12 февруари граѓаните да не ги управуваат своите возила без возачка дозвола со името Република Северна Македонија

Околу возачките дозволи, ги известуваме граѓаните дека од 00 часот на 13 февруари 2024 година ќе важат само возачките дозволи со името Република Северна Македонија, информираа од Министерството за внатрешни работи. Министерството за внатрешни работи ќе постапува согласно закон и затоа апелираме граѓаните да не управуваат возило доколку немаат валидна возачка дозвола со името Република … Продолжи со читање МВР: По 12 февруари граѓаните да не ги управуваат своите возила без возачка дозвола со името Република Северна Македонија