Реклама

ДРЖАВНАТА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БАРА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ОДЛОЖАТ

Државната изборна комисија (ДИК) бара од политичките партии во земјава да ја преиспитаат одлуката за одржување на предверемните парламентарни избори, коишто треба да се одржат на 12 април.

Zito baner

Од ДИК велат дека партиите треба да се договорат изборите да се одложат, поради растечкиот број од новозаразени со коронавирусот и опасноста заразата да се шири.

Agria

Претходно, партиите се договорија изборите да се одржат, но кампањата да се стави во мирување до 22 март, поради спречување на ширењето на вирусот, со што ќе се почитуваат мерките кои ги донесе Владата.