Реклама

(ГАЛЕРИЈА) НЕКОЈ ХРАНА, НЕКОЈ МАРИХУАНА. ЕВРОПСКО ШОПИНГ ЛУДИЛО

Лудилото за купување намирници во неразумна количина ја зафати цела Европа, поточно земјите погодени од новиот коронавирус. Македонци кои живеат во Германија и Холандија ни испратија фотографии на кои можат да се забележат празни полици во супермаркетите.

Zito baner

И додека Германците се снабдуваат со храна, во овие кризни моменти на Холанѓаните им е поважно да не останат без – марихуана. Редици од луѓе вчера можеа да се забележат пред кофи шоповите, во кои легално се продава марихуаната.

Agria

Холандските власти од денеска ги затвораат основните и средните училишта, но и продавниците за марихуана.

Погледнете ја галеријата:

Берлин – Германија

Амстердам – Холандија