Реклама

(ВИДЕО) Што останува на маските откако ќе се употребат?

Светската здравствена организација препорачува дека маските кои се носат за спречување на ширењето на коронавирусот, треба да се менуваат секој ден. Маските ги ставаме во џеб, во торба, ги носиме околу рака, ги држиме под брадата, не размислувајќи дали тоа влијае на нивната ефикасност, се вели во прилогот на „Радио Слободна Европа“ (РСЕ).

Репортерите на РСЕ ги прашаа граѓаните во Сараево, Белград и Подгорица за тоа колку често ги менуваат маските и во лабораторија испитаа што се наоѓа на нив, кај оние кои ги носат подолго време.

Agria

Погледнете повеќе во прилогот на РСЕ.

Преземено од Радио МОФ

Можеби ќе ве интересира: