недела, 25 октомври, 2020
Реклама

Во еден ден СВР Велес казни 65 граѓани за неносење маски

svr-veles-deli-maski-997x485

Полицијата вчера казни 45 велешани кои не носеле маски. За истиот прекршок во Кавадарци се изречени осум казни, а во Неготино 12 граѓани кои не носеле маски, ќе мора да платат глоба од 20, односно 10 евра.

„Во период 15./16.10.2020 год. за непочитување на Уредбата за носење на лична заштита  казнети сe 65 лица, и тоа, 45 во Велес, oсум во Кавадарци  и 12 во Неготино“, соопшти Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

Казните се изрекуваат според член 6 став 1 од Уредбата за носење на лична заштита на лицето.

Можеби ќе ве интересира: