На инфективно хоспитализиран 29-годишен велешанец со потешки симптоми на ковид-19

И покрај големиот број заразени велешани, регистрирани вчера, нема зголемување на бројот на хоспитализирани пациенти на инфективното одделение во велешката болница. Денеска таму се лекуваат 43 пациенти, од кои 40 имаат позитивен тест на коронавирус, а тројца се водат како сомнителни случаи. Од нив, 11 имаат потешки симптоми и добиваат кислородна поддршка. Синоќа на одделението … Продолжи со читање На инфективно хоспитализиран 29-годишен велешанец со потешки симптоми на ковид-19