вторник, 29 ноември, 2022
Реклама

Нови шест заразени од коронавирус во македонија

Министерот за здравство Венко Филипче на својата фејсбук страна објави дека се откриени шест нови случаи на заразени од коронавирус.

Станува збор за четиригодишно девојче од Штип, кое се вратило од Англија. Нови три случаи се регистрирани во Дебар.

Agria

Едно лице од Скопје, кое најверојатно имало контакт со веќе инфицираните и едно лице од Гостивар се, исто така, меѓу заразените.

Жената од Гостивар се вратила од Швајцарија и најверојатно таму имала контакт со заразен со коронавирус.