понеделник, 8 март, 2021
Реклама

(ВИДЕО) ССНМ: Новинарството за време на пандемија

snimaateli i fotoreporteri

Само професионални новинари и кредибилни медиуми може да се изборат со лажните вести и дезинформациите со кои е преплавен јавниот дискурс.

Но, голема улога во тоа имаат и институциите и нивото на нивната транспарентност. За време на пандемијата транспарентноста опадна, но не и желбата на новинарите правилно да ја вршат својата работа.

Kegi Mobi

Овие сведоштва укажуваат на тоа дека без разлика на условите во кои се работи, стандардите и правилата секогаш наложуваат барање одговор плус од одговорните власти.

Видео приказна на ССНМ.

Можеби ќе ве интересира: