Носењето маски ја намалува смртноста барем двапати

Уште од почетокот на пандемијата се водат дебати за тоа колку маските се корисни во спречувањето на ширењето на ковид-19, и кого и колку штитат. Научниците толкуваа и докажуваа дека маските секако ја намалуваат можноста за ширење на капките, а со тоа и ширење на вирусите. Исто така, повеќе експерти истакнаа дека маските можат да … Продолжи со читање Носењето маски ја намалува смртноста барем двапати