Реклама

Мухамед Зекири избран за нов генерален секретар на владата

Zekiri Muhamed

Мухамед Зекири е избран за генерален секретар во Владата. Одлуката е донесена на последната владина седница, одржана денеска.

Зекири неодамна си поднесе оставка од пратеничката функција, а Собранието веќе ја констатираше оставката. Тој доаѓа на местото на досегашниот генерален секретар на Владата Драги Рашковски.

Тој влезе во политика во 2016 година, каде што се приклучува во СДСМ.

Можеби ќе ве интересира: