Реклама

Црвен крст Велес подели 736 комплети сликовници за деца од социјално ранливи семејства

Активисти на Општинскиот Црвен крст Велес во изминатите десеттина дена поделија 736 комплети сликовници за деца од социјално ранливи семејства од Општина Велес, Градско и Чашка.

Сликовниците се наменети за деца од три до седум години, а се опечатени на македонски, албански, ромски, турски и бошњачки јазик.

– Комплетите се донација од Светската банка, а во сите градови во земјава се поделија во соработка со Министерството за труд и социјална работа и Министерството за образование и наука, информира за МИА Орце Николов, секретар на ООЦК Велес.

Појасни дека во зависност за каква заедница станува збор на таков јазик се делеле и сликовниците.

Освен по домовите, комплети сликовници биле поделени и во училиштата, месните заедници и здруженија.

Можеби ќе ве интересира: