Здравковски: Подобро да живееме ден повеќе како Македонци, отколку 100 години како Бугари

Со скандирање „Оставка“ и „Никогаш Северна само Македонија“ започна вечерашниов протест на ОК на ВМРО ДПМНЕ во Велес. Откако десетици автомобили тргнаа од пред Спомен Костурницата на загинатите борци поточно партизани во Втората светска војна и во колона прво ги обиколија главните градски улици демонстрантите се собраа пред спомен бистата на Кочо Рацин во центарот … Продолжи со читање Здравковски: Подобро да живееме ден повеќе како Македонци, отколку 100 години како Бугари