Реклама

Нови случаи на прекршување на мерките за самоизолација

Граѓаните кои се вратиле од странство најверојатно не ја сфаќаат сериозноста од пандемијата. Уште две лица од Кочани заработија пријави поради непочитувањето на мерката за самоизлоцаија.

Zito baner

И двете лица при влез во државата на граничниот премин потпишале изјава дека ќе бидат во самоизолација, но за жал по неколкуте проверки од страна на полициски службеници кои не ги нашле во нивните домови поднесена им е пријава.

Agria

Полицијата продолжува да го посетува во различни термини сите оние кои при влез во државата се изјасниле или пак им било кажано дека треба да ја почитуваат владината мерка за седење дома.