понеделник, 1 март, 2021
Реклама

Обезбедена помош за семејствата на кои им изгоре куќата во Штип

Opozarena kuka Stip

Станарите кои живеат во старата куќа, а на штипјани позната како „Старо забавиште“, која вчера изгоре во пожар добија хуманитарна помош од Општинската Организација на Црвен Крст-Штип. Викторија Милановска секретар на ОО Црвен Крст-Штип вели дека до секое семејство е дистрибуирана помош, која се состои од пакет со храна, основни хигиенски производи, постелнина, топла облека и обувки.

Дел од штипски семејства кои биле вселени во оваа куќа веќе се згрижени кај свои роднини и пријатели, а мал дел останале во објектот. Од Општина Штип велат дека за оние семејства кои биле легално вселени решението за нивното сместување е со изградбата на типските куќи со европски пари во населбата Света Недела. По завршување на сите постапки се очекува Општината и наскоро да го реализира проектот, со кој се предвидуваат изградба на сто, а на самиот почеток ќе бидат реализирани 47 типски куќи.

Kegi Mobi

Можеби ќе ве интересира: