Реклама

(ВИДЕО) Градскиот пазар во Велес преполн со луѓе

Pazar 1

Градскиот пазар во Велес денеска е преполн со луѓе и покрај забраната за групирање на повеќе луѓе на мал простор.

Владата вчера донесе одлука за рестриктивни мерки во борбата против ширењето на коронавирусот, меѓу кои и полициски час, кој ќе трае од 21:00 до 6:00 часот, но издаде и наредби за трговците да го прилагодат своето работење.

Agria

Во Велес досега нема заразени со кронавирус.

Откако во Кавадарци се потврдија два случаи на заболени, тамошната општина вчера издаде наредба да се затвори градскиот пазар.

Погледнете го видеото како изгледаше утрово градскиот пазар во Велес: