понеделник, 1 март, 2021
Реклама

Пуштена во употреба модуларната болница во Велес

Мнистерството за здравство информира дека модуларниот центар при Инфективниот оддел на Општата болница во Велес наскоро ќе биде пуштен во функција. Денеска во Велес, министерот за здравство Венко Филипче беше во посета на модуларната болница.

Тој истакна дека оваа модуларна болница за две до три недели ќе добие и нови медицински апарати иако ќе може да прима ковид пациенти веќе во наредните денови.

Kegi Mobi

Ова е уште еден од 19-те модуларни центри кои се поставуваат во 16 општини низ државата, со цел зголемување на капацитетите на инфективните одделенија.

Можеби ќе ве интересира: