недела, 4 декември, 2022
Реклама

Коронавирусот ги одложува и Олимписките игри

Олимписките игри во Токио ќе бидат одложени, јавуваат некои шпанските медиуми.

Одлуката се очекува да биде официјализирана наскоро.

Agria

Следниот месец, МОК треба да одреди нов датум за игрите, кои треба да се одржат од 24 јули до 9 август.

Во последниве денови, се повеќе национални федерации и олимписки комитети побараа олимписките игри да бидат одложени за подобри времиња, поради пандемијата на коронавирус.