Реклама

Се помалку места на Инфективно одделение во велешката болница

Modularna bolnica Veles

Бројот на хоспитализирани пациенти во велешката болница во моментов е 99. Од нив, 90 имаат потврдени позитивни тестови, шест пациенти се сомнителни на вирусот, и тројца имаат негативни брисеви, но се задржани на болничко лекување.

На кислородна поддршка се 49 пациент. На инфективното оддееление има 54 пациенти, на интерното пет и во Модуларната болница се лекуваат 40 пациенти.

Agria
Kegi Mobi

Испишан е еден пациент како оздравен  со еден со негативен тест.

Од болницата известуваат дека е почината 79 годишна пациентка од село Мустафино откако бил лекувана во Модуларната болница три дена.

Можеби ќе ве интересира: