Реклама

Уште еден пациент почина во Модуларната болница

Modularna bolnica Veles

Уште една жртва на ковид-19 во Велес. Починатa е жена на 84 годишна возраст од Велес, лекувана 10 дена  во Модуларната болница.

Бројот на хоспитализирани пациенти во велешката болница во моментов е 97. Од нив, 85 имаат потврдени позитивни тестови, четири пациенти се сомнителни на вирусот, и осум имаат негативни брисеви, но се задржани на болничко лекување.

Kegi Mobi

На кислородна поддршка се 45 пациент. На инфективното оддееление има 52 пациенти, на интерното одделени девет, на физикалнато одделение осум, во Модуларната болница се лекуваат 28 пациенти.

Испишани се два пациенти како оздравени  со по еден негативен тест.

Можеби ќе ве интересира: