Реклама

Нема играње фудбал по игралишта, нема лулање во детски паркови

Нема играње во детските паркови низ Велес. Поради состојбата со коронавирусот, општината ги затвори со заштитна лента и ги забрани за користење. Освен тоа, со лента се оградени и спортските терени, но и патеката околу езеро „Младост“, летниковците и другите јавни површини низ градот. Целта е да се редуцира движењето на граѓаните, како мерка за заштита од ширењето на КОВИД-19.

Zito baner
detski igralista 24.03.2020

„Апелираме до сите граѓани да не се собираат и да не ги користат овие рекреативни зони“, велат од општина Велес. 

Agria

Од општина Велес потсетуваат дека согласно Одлуката на Владата, целосно се забранува собирање во група на повеќе од пет лица, во паркови и на други јавни места и јавни површини. За оваа цел, се интензивираат и контролите на полицијата и армијата.