сабота, 3 декември, 2022
Реклама

Во Португалија, момче од 14 години починало од коронавирус

Ако до петокот најмлад починат од коронавирусот беше 16 годишната Џулија од Франција, денес португалските медиуми јавуваат дека 14-годишно дете починало од коронавирус во таа земја.

Тамошните медиуми јавуваат за смртта на 14-годишното момче од Овар, кое, наводно, страдало од автоимуна болест.

Agria
OVAR 1

Тој бил примен во болницата де Сао Себастишко во Санта Марија да Феира.

Градоначалникот на Овара, Салвадор Малехиро, за новинарите вчера изјави дека не бил заразен со коронавирус, но тестот после смртта бил позитивен.