сабота, 23 октомври, 2021
Реклама

Пописот се одвива непречено, бројката на попишани секојдневно се зголемува

Popis 2021

Дравниот завод за статиската ја информира јавно дека заклучно до вчера до 20 часот, вкупно 951.151 лице, 297.089 домаќинства и 402.768 станови се попишани, можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.370 лица.

Пописот започна на 5 септември, а треба да заврши на 40 септември.

Agria

На последната прес-конференција, директорот на ДЗС, Апостол Симовски, рече дека се задоволни со динамиката со која се спроведува пописот и оти очекуваат на крајот од месецот да кажат дека оваа статистичка операција успешно завршила.

Можеби ќе ве интересира: