вторник, 29 ноември, 2022
Реклама

Сто скафандери за велешката болница донираше Уни Агро

Uni Agro2

Не престануваат донациите од велешките фирми за здравствените работници. Земјоделската компанија Уни Агро донираше сто скафандери за вработените во велешката болница.

Овие скафандери се изработени од квалитетен материјал „кепер“ и имаат сертификат за сто перења на вриење. Чинат околу 100 илјади денари, а специјално за оваа намена, ги сошила македонска конфекција.

Agria
Uni Agro3

„Компанијата Уни Агро, како општествено одговорна компанија, поттикната од моменталната ситуација со коронавирусот одлучи да донира 100 специјализирани скафандери за повеќекратна употреба на здравствените работници од болницата во Велес“, рече Дарко Стојанов, сопственик на Уни Агро.

Вчера слична донација имаше и од компанијата за медицинска опрема Ронтис, чиј административен персонал рачно изработи 500 визир-маски, кои ги предаде на велешките здравствени работници.