Реклама

Прекина производство на пиво Корона.

Corona beer

Групацијата Модело, која стои зад производството на популарно пиво, објави на Твитер дека привремено го прекинува производството на пиво чие име потсетува на коронавирусот .
Тие објаснија дека го стопираат производството и дистрибуцијата на пивото поради одлуката на мексиканската влада да ги затвори сите фабрики кои не се потребни во моментов. Групацијата истакна дека покрај Корона, и брендовите на пиво Модело и Пацифико исто така се прекинати со производство и дистрибуција.

Zito baner

Името на пивото со вирусот не ја наруши продажбата на пиво Корона. Компанија која продава и дистрибуира пиво произведено од Групацијата Модело, објави дека продажбата на нивните марки за пиво се зголемила за 8,9% во првите три месеци од оваа година, при што Модело и Корона се најпродаваните.

Agria