недела, 4 декември, 2022
Реклама

Се продолжува времето на полицискиот час, цел викенд нема излегување!

Владата донесе нови, порестриквитни мерки за забраната за движење во целата држава. Почнувајќи од среда, полицискиот час ќе почнува од 16 часот, а ќе трае до 5 часот следниот ден.

За време на викенд ќе биде забрането движењето од петок во 16 часот, па се до понеделник до 5 часот наутро.

Agria

Нови порестриктивни мерки има и за старосните групи граѓани. Младите до 18 години ќе можат да се движат само во периодот од 13 до 15 часот.

Возрасните над 67 години, право на движење ќе имаат во периодот помеѓу 10 и 12 часот.

Мерките се носат како заштита од ширењето на заразата со коронавирус.