Реклама

Во Германија починаа 246 луѓе за еден ден, а скоро 5.000 се заразени

Повеќе од 1,5 милиони луѓе се заразени со коронавирусот ширум светот.

Zito baner

Повеќе од 88 000 луѓе починале од вирусот. Закрепнати се 319 229 лица.

Agria

САД имаат најголем број пациенти, со 425 769 пациенти заразени со коронавирус. Потоа следува Шпанија со 148 220 лица, Италија со 139 422 лица, Франција со 112 950 лица и на крај, последни на списокот со повеќе од 100.000 пациенти се Германија, во која се разболеа 112 113 лица.

Јапонија за прв пат го забележа денот со повеќе од 500 нови случаи на инфекција со коронавирус.

Во последните 24 часа 246 лица починале од Ковид 19 во Германија, при што дополнителни 4974 заразени.

Досега во Италија починале 17 669, во Шпанија 14 792 во, 14 604 во САД и 10 869 во Франција.