Реклама

(ВИДЕО) Филипче: Две третини од заболените, коронавирусот го прележуваат лесно

Venko Filipce 09.04.2020

Добриот дел од приказната за коронавирусот е што огромент број пациенти имаат многу лесна клиничка слика, рече министерот за здравство Венко Филипче.

Zito baner

„Близу 60-70% од пациентите имаат лесен тек на болеста и поминува како горно респираторна болест. Меѓутоа, вирусот ги напаѓа сите органи и во овој момент не може точно да се предвиди каде ќе прогресира во тешка форма, што потврдуваат и светските статистики“, смета Филипче.

Agria