Бројот на ковид позитивни во Велес расте

Бројките на ковид позитивни не престануваат да растат. Вчера се регистрирани 897  нови случаи. Од нив 215 се реинфекции. Во Велес беa регистрирани 37 нови ковид случаи, а 25 пациенти беa регистрирани како оздравени. Бројот на активни случаи во Велес се искачи на 161. Симптомите се поблаги и помал е бројот на хоспитализации. Но, тоа … Продолжи со читање Бројот на ковид позитивни во Велес расте