Реклама

Полицијата заплени голема количина на злато и пари

zaplena-evra-zlato

Цариниците од граничниот премин Табановце вчера во автобус на влез во земјава открија и привремено запленија 13,3 килограми злато и непријавени 30.000 евра. Запленетото злато е со проценета вредност од над 600.000 евра.

Автобусот бил со македонски регистарски ознаки на редовна линија од Пореч, Хрватска, до Гостивар. При прегледот со мобилен скенер воочени биле неправилности во кровната конструкција, каде се пронајдени разновиден златен накит и златни плочки во правилна и неправилна форма. Непријавената стока е предадена на Одделението за истраги за понатамошна постапка.

Agria

Дополнително, кај еден од возачите беа пронајдени и одземени непријавени 30.000 евра, за кои е изготвен записник за девизен прекршок, соопшти Царинската управа.

Можеби ќе ве интересира: