Реклама

Пронајдена граната во коритото на Вардар во Велес

Неексплодирана граната е пронајдена денеска во коритото на река Вардар, кај островчето во близина на Мало мовче во Велес.

Zito baner

Најверојатно се работи за експлозив од Првата Светска војна.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Полицијата извеши увид, а гранатата ќе ја подигнат експерти за експлозивни направи од Дирекцијата за заштита и спасување.

Можеби ќе ве интересира: