Реклама

ВИДЕО: Како изгледа животот во Дебар, жителите излегоа од триесет дневениот карантин

По 30 дневниот карантин поради коронавирусот, животот во Дебар полека се стабилизира. Жителите од овој град конечно можат да ја видат светлината на денот.

Zito baner

“Иако Дебар и Центар Жупа ја поминаа кризната состојба, населението не треба да се однесува со триумфализам, бидејќи продолжува проблемот со кризата со опасниот вирус. Граѓаните треба да бидат и понатаму дисциплинирани и да ги почитуваат владините мерки”, рече градоначалникот Хекуран Дука, кој раководи и со општинскиот Оперативен штаб.

Agria

Жителите на Дебар се оптимисти дека веќе никогаш да се повтори агонијата низ која живееја цел месец. По завршувањето на 30-дневниот карантин за жителите на Дебар, сега важат истите препораки за движење на населението, како што е во целата држава, пренесува Телевизија 24.

Новинарката на Телевизија 24, Адријана Митевска денеска го посети Дебар. Еве што регистрираше нивната камера.