Реклама

Шумски пожар помеѓу Богомила и Гостиражни

Sumski pozar Orese

Во Центарот за управување со кризи е регистриран шумски пожар кој избувнал помеѓу селата Богомила и Гостиражни во Општина Чашка, кај големиот тунел.

На пожарот ќе дејствуваат пет вработени од ШС Бабуна со едно теренско возило и шумарот кој што е на лице место.

Содржината продолжива под рекламата

Agria

Од Центарот известуваат дека дополнителни екипи на ШС Бабуна во моментов се подготвува за тргнување, а на лице место на пожарот ќе бидат за околу еден час.

Можеби ќе ве интересира: