Реклама

Американски бомбардери Б52 денеска летаат над главниот град

prelet avioni skopje

Американските воени летечки тврдини, бомбардерите Б-52 денеска го прелетаа македонското небо. Граѓаните во Скопје имаа можност да видат низок прелет од два авиона кои се дел од Воздухопловните сили на САД во Европа и во Африка.

Прелетот, како што соопштија од Генералштабот на македонската армија, е демонстрација на сојузништвото на НАТО и гарант за целата Евроатлантска заедница, во која влегува и македонската држава.

Agria

За да се покаже посветеност и безбедносна гаранција кон балканските сојузници и партнерите во НАТО, денеска освен над Македонија, авионите ќе летаат и над Хрватска, Црна Гора и Албанија.

Можеби ќе ве интересира: