вторник, 29 ноември, 2022
Реклама

Аикидо клуб „Рандори“ учествуваше на меѓународен семинар за реално аикидо “Пелистер 2022“

Викендoв во Битола се одржа традиционалниот меѓународен семинар за реално аикидо “Пелистер 2022“, на кој главен предавач беше Ана Врачаревиќ која заедно со нејзини колеги од Србија одржаа квалитетни предавања за сите возрасти. На семинарот зема и учество и Аикидо клубот „Рандори“ од Велес, под водство на Љубомир Грданов.

„Ова е традиционален семинар кој се одржува кон крајот на август и од година го година е се поголем интересот, како за учество но и за оние кои сакаат да предаваат. Нашиот клуб настапи со десетина свои членови кои се стекнаа со ново побогато искуство и беа на висина на задачата без разлика кој појас го имаат“, изјави аикидо мајстор Љубомир Грданов.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Организаторот на семинарот, беше првиот човек на Пелистер и Федерацијата за реално аикидо на Македонија, Ѓуро Илиќ, кој изрази задолоство од интересот за семинарот и од сработеното.

Можеби ќе ве интересира: