Реклама

Се создава нов моќен премиерлигаш

Новите Саудиски сопственици на Њукастл Јунајтед ќе инвестираат дури 250 милиони евра во клубот за да го вратат клубот во Лигата на шампионите, каде последен пат играа во сезоната 2002/03.

Zito baner

Додека се чека официјалната потврда на Премиер лигата за промена на сопственоста на клубот, на Сент Џејмс Парк веќе се составува тимот со нови имиња.

Agria

Фондот за јавни инвестиции во Саудиска Арабија (ПИФ), предводен од принцот Мохамад бин Салман, одлучи да го купи клубот од Мајк Ешли за 343 милиони евра, а новите сопственици обезбедија и 250 милиони евра за купување на играчи и реновирање на објектите на клубот.

Менаџерот Стив Брус ќе добие околу 150 милиони евра за да го состави тимот, а прва цел е да се врати во Лигата на шампионите.